sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kevätretkeilyä ja harjoituskuvailua

Pääsiäisenä oli sopiva hetki irrottautua työharjoittelun täyttämästä arjesta ja suunnata pääkaupunkiseudulle ystäviä ja perhettä tapaamaan. Sekä tietysti nauttimaan pääsiäisen kulttuuritarjonnasta. 

Parasta oli ehdottomasti Matteuspassio Tuomiokirkossa. Ensimmäistä kertaa pääsin kuulemaan Cantores minores- kuoroa, ah. Esitys kesti melkein kolme tuntia ja happi meinasi loppua, mutta Bach on kärsimyksen arvoinen, aina.  

Seuraavat kaksi päivää menikin aika lailla kahvittelun (tai oikeammin "teeskentelyn") ja harjoituskuvailun merkeissä. Päädyimme taas Café Lasipalatsiin, vakio. Ja löysimme Café Jugendin uudelleen, mikä ihana rakennus! 

Olisin kylläkin halunnut sitä Starbucksin jumalaista kaakaota, mutta jono oli sietämätön. Sisäinen hipsterini ulvoi tuskasta. Korvikekaakao, croissant ja uuden Krillen suoma auvo himmensivät pettymyksen siedettävälle tasolle. Lisäksi seuralaiseni oli kiitettävän kärsivällinen kuvauskohde. 


Kevätretkeily on kivaa, mutta siitä seuraa väistämättömästi kova matkakuume. Reittivaihtoehdot vaan lisääntyy päässä. Apua. Kommuunimme suunnitelmissa on Itä-Euroopan valloitus. Jos vaikka pari, kolme kaupunkia tutkittaisiin, se olisi vielä ihan kohtuullista rahattomallekin. 

Kuuma huuma ja uulalaa, keväthöpö iski kyynisyyden kuningattareen! Jijin unelmien Berliinit ja Prahat hohkaa mielessä ja toivon mukaan parin kuukauden päästä myös blogissa. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti