sunnuntai 18. elokuuta 2013

Grand city Raahe/Brahestad (ja joku pikku Oulu)

Suuntasin Pohjois-Pohjanmaalle tsekkaan Per Brahen huudit. Ensimmäisten silmään "tökänneiden" joukossa oli tämä sydämentykytyksiä aiheuttanut valioyksilö:


A-P-U-A :D

Hieman apua- fiiliksissä olin myös siinä vaiheessa, kun nimeltämainitsemattoman junayhtiön järjestämä jatkokuljetus Vihannin asemalta Raaheen olikin omatoimisesti poistunut paikalta jättäen minut ja kuusi muuta onnetonta oman onnemme nojaan. Lopputulos oli puheliaalta historioitsija-sedältä pummittu taksikyyti, kompakysymyksiä, triviaalitietoa ja selostus siitä, miten kyseisen herran körtti-rakas ei suvaitse viinin juontia. :D Eksoottinen alku siis. 

Jonkin sorttisena matkani pääkohteena oli Raahen museo. Kuulemma Suomen vanhin. Neidit Sassali & Sassali, ahkerat museovirkailijat, ovat viitseliäästi valistaneet minua tästä tosiseikasta. Faktatiedon lähteenä saa nyt toimia Annan blogi, allekirjoittanut sluibaa kirjoittelusta ja keskittyy kuviin.(Tosin nekin on Annan kameralla otettu, rakas Krilleni tuli tiensä päähän.)  http://aikamatkalta.blogspot.fi/

Kruununmakasiinilta ensin...
Oikeesti, niillä on täytetty norppa siellä!! :DD Ja maailman vanhin sukelluspuku, aika sexy.


Tää oli niin ihana, et oli pakko ottaa kuva, vaikka kyseessä onkin vassarilehti. Grumpy cat <3

Seuraavana oli vuorossa Pakkahuone...


Korkea otsa= älykkyys?Ja pitihän se vasta rempattu kirkkokin käydä tarkistamassa.Oulusta taas löytyi, kyllä, se kuuluisa toripoliisi, mutta myös syvää hämmennystä ja ahdistusta aiheuttava muistomerkki sekä zombien piilopaikalta näyttävä mysteerirakennus. 


Päätin somistaa rumilusta hemaisevalla posetuksella. Näihin näkymiin. Jäljellä onkin enää yksi vierailukohde ja sitten kesäinen kulttuurikierrokseni tulee päätökseensä. Elokuu- kyllästys on jo saanut vallan ja kaipailen raikkaita syystuulia. Niitä odotellessa...

Jiji

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti