maanantai 1. marraskuuta 2010

Ajankohtainen historia

Maailmanhistoria: mikä mielenkiintoinen nimi. 

Itse rupesin heti mietiskelemään Jeanne d'Arcin elämää kuvan keskivaiheilla lohikäärmettä vastaan taistelevan hahmon vuoksi. Seasta löytyy myös kivoja kiinalaisia, niistä mä tykkään aina. 


Kaiken kaikkiaan aika keskiaikaista fiilinkiä. Ei mikään ihme, että eräs nimeltämainitsematon turkulainen historian opiskelija hurahti tähän ihan täysin.

Sitä paitsi tussi on ehkä paras piirrustusväline ikinä! Eläköön tussit! Eläköön taiteilija Maliniemi! Alan kaivata sitä hirveää syys-talvea, jolloin kävin kiinalaisen tussimaalauksen kurssia...

Tässä voisi tietysti vielä vatvoa sitä perusaihetta historian muistamisesta ja siitä oppimisesta. Taide on aina ajankohtaista. Samoin historian tapahtumat. Muoti, taide, politiikka, uskonnolliset ja eettiset keskustelut, kaikki pyörii ympyrää ja toistaa itseään yhä uudestaan ja uudestaan laajoissa sykleissä. "Pimeä" keskiaika oli täynnä uskonsotia, vaaralisia sairauksia ja sekasortoa, mutta myös kulttuurin kukoistusta ja kasvavaa tietoisuutta maailmastamme. Aika tutun tuntuista minusta. 

Ehkä pimeä keskiaika on tekemässä comebackiä. Ainakin uskonsotien suhteen...



Love, Jiji

P.S. Tiesittekö, että Helsinki on vuoden 2012 World Design Capital ja sen kunniaksi on painettu kiva Helsinki Design District- kartta. Aion lähteä tässä jokupäivä pikku suunnistusretkelle, kunhan vaan saan sopivaa seuraa järjestetyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti